Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Το πνεύμα των Χριστουγέννων, αλλά και η πάντα αγαπημένη "Χριστουγεννιάτικη ιστορία" του Κάρολου Ντίκενς, ενέπνευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου, που έφτιαξαν το πορτρέτο του γερο-τσιγκούνη Σκρουτζ ή ζωγράφισαν σκηνές από το απόσπασμα του σχολικού ανθολογίου.

Σκρουτζ
Τ. Ειρήνη, Α3

Κ. Αρχοντής, Α1

Λ. Κώστας, Α1

Το λογιστήριο του Σκρουτζ
Κ. Κυριακή, Α1

Β. Άννα Μαρία, Α1

Κ. Δόμνα, Α1

Χριστούγεννα στο σπίτι
Ρ. Νίκος, Α3

Ο Σκρουτζ και ο ανιψιός του
Τ. Ειρήνη, Α3
Πρόκειται για μια πολύ ωραία τρισδιάστατη κατασκευή, που εδώ παρουσιάζεται (δε γίνεται αλλιώς!) στις δύο της διαστάσεις.

Άλλοι/ες προτίμησαν να γράψουν τις σκέψεις τους για τα Χριστούγεννα και το νόημά τους.

Τι σημαίνουν για μένα τα Χριστούγεννα...
   Τα Χριστούγεννα για μένα είναι περίοδος χαράς, ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς. Είναι μέρες τις οποίες περνάς με την οικογένεια και τους φίλους σου, μεταδίδοντας ο ένας στον άλλον το κέφι και απολαμβάνοντας το χιόνι που πέφτει - αν και πλέον αυτό είναι ασυνήθιστο στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη γνώμη μου, η συντροφιά τις μέρες των Χριστουγέννων είναι πολύ σημαντική, μια που όλοι συνηθίζουν να μαζεύονται και να γιορτάζουν μαζί. Ακόμα, η ανταλλαγή δώρων είναι κάτι που με συναρπάζει πολύ. Μου αρέσει να παίρνω δώρα στην οικογένεια και στους φίλους μου και μετά να περιμένω μέχρι τη μέρα των Χριστουγέννων για να τους τα δώσω!
   Ο κόσμος που πιστεύει πως τα Χριστούγεννα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέρες εξόδων (όπως ο Σκρουτζ) έχει άδικο. Αντίθετα, είναι η κατάλληλη εποχή για να δώσουμε ελπίδα και χαρά σε ανθρώπους που τη χρειάζονται. Τα τρόφιμα που δίνονται στις φιλανθρωπίες, τα δώρα που χαρίζουμε στους δικούς μας ανθρώπους - ακόμα και μόνο η συντροφιά που παρέχουμε σε κάποιους που την έχουν ανάγκη, είναι αρκετή.
Τα Χριστούγεννα είναι λοιπόν η αγαπημένη μου γιορτή του χρόνου!
Σ. Κωνσταντίνα, Α3

   Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή ελπίδας, γιατί όλοι οι άνθρωποι ελπίζουν για μια αλλαγή στη ζωή τους με το νέο έτος. Είναι μια γιορτή χαράς και ευτυχίας, γιατί περνάμε όλοι μαζί αγαπημένοι και χαρούμενοι τα Χριστούγεννα στο γιορτινό τραπέζι, όπως και στις συναντήσεις με όλη την οικογένεια. Όλοι πρέπει να είναι μονοιασμένοι, να υπάρχει μεταξύ μας αλληλεγγύη, ειρήνη, αλλά και αγάπη από το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Χριστού. Επίσης, πρέπει να υπάρχουν χαμόγελα, σε όλα τα πρόσωπα από ένα χαρούμενο και ευτυχισμένο χαμόγελο!
   Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που δεν πρέπει να υπάρχει λύπη, και αν υπάρχει, να είναι για την αλλαγή του χρόνου…
Σ. Μυρτώ, Α3   

   Τα Χριστούγεννα είναι για μένα η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου! Είναι μια γιορτή με αγάπη, συμπόνια και χαρά. Η γέννηση του Χριστού δίνει σε όλους μας το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας. Γι’ αυτό αισθάνομαι ότι πρέπει να προσφέρουμε στήριξη και αγάπη στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.
   Τα Χριστούγεννα μαζεύονται όλη η οικογένεια και οι συγγενείς, ανταλλάσσουν δώρα και μοιράζονται στιγμές αγάπης, ζεστασιάς και χαράς. Δεν είναι σημαντική η υλική αξία των δώρων, αλλά η συναισθηματική τους αξία, αφού δείχνουν τι αισθανόμαστε. Είναι μια γιορτή που μιλάει στην καρδιά μας και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Έτσι για λίγο σταματάμε να σκεφτόμαστε τις δουλειές και τις υποχρεώσεις και σκεφτόμαστε τους συνανθρώπους μας. Γινόμαστε πιο αισιόδοξοι, πιο χαρούμενοι, πιο συμπονετικοί προς τους άλλους. Σ’ αυτή τη γιορτή δεν ανοίγουμε μόνο τα δώρα μας, αλλά ανοίγουμε και την καρδιά μας.
   Θα ευχόμουν όμως αυτή η χαρά των Χριστουγέννων να μη χαθεί μόλις τελειώσουν οι γιορτές… Το αισιόδοξο μήνυμα της γέννησης του Χριστού πρέπει να μας ακολουθεί και όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Γιατί ο πόνος, η φτώχεια και οι αρρώστιες των ανθρώπων συμβαίνουν κάθε στιγμή και τότε χρειάζεται να τους βοηθούμε, με τη χαρά των Χριστουγέννων στην ψυχή μας.
Π. Χριστίνα, Α3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.