Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Κινηματογράφος - αγαπημένες ταινίες

Αναλαμβάνοντας τον ρόλο του κριτικού κινηματογράφου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου παρουσιάζουν τις αγαπημένες τους ταινίες και δημιουργούν ένα μικρό "κινηματογραφικό περιοδικό" με προτάσεις για όλα τα γούστα!

AVATAR 
Πιστέψτε το ή όχι… 
Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. 
Πρωταγωνιστούν: Sam Worthington, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver 
Σκηνοθεσία: James Cameron 

Υπόθεση 
Η ταινία διαδραματίζεται το 2154 στον πλανήτη Πανδώρα, όπου κατοικεί μια ανθρωποειδής φυλή, οι Να’Βι, γαλάζια όντα με κίτρινα μάτια και έναν ιδιαίτερο πολιτισμό. Στην Πανδώρα υπάρχει ένα σημαντικό και πανάκριβο ορυκτό, το ουνομπταίνιο, χάρη στo oποίο το ανθρώπινο γένος επιβιώνει. Μια αμερικάνικη εταιρεία, με την υποστήριξη του στρατού, επιδιώκει να οικειοποιηθεί αυτό το πολύτιμο ορυκτό, χωρίς να ενδιαφέρεται για το αν θα καταστρέψει τον πλανήτη. Ο Τζέικ Σάλι, ένας παραπληγικός στρατιώτης, γίνεται Άβαταρ (ενσάρκωση των Να’Βι με όλα τα χαρακτηριστικά τους, αλλά με ανθρώπινη συνείδηση) και στέλνεται στην Πανδώρα, υπό την καθοδήγηση της Δρ. Γκρέις Ογκουστίν, ως κατάσκοπος της εταιρείας. Όμως ο Τζέικ γοητεύεται από τη ζωή στη φύση και ερωτεύεται την κόρη του αρχηγού των Να’Βι, τη Νεϊτίρι. Σιγά-σιγά γίνεται αληθινό μέλος της φυλής και αρνείται να βοηθήσει την εταιρεία. Ενώ η Δρ. Γκρέις προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του, ο αμερικανικός στρατός, με αρχηγό τον στρατηγό Μάιλς Κουάριτς, κηρύσσει πόλεμο εναντίον του Τζέικ και των Να’Βι… 
Κριτική 
Μια ταινία με δράση, αγωνία και συγκίνηση, που μας μεταφέρει σε έναν θεαματικό κόσμο πέρα από κάθε φαντασία. Εκπληκτική σκηνοθεσία και ειδικά εφέ που αφήνουν τον θεατή με το στόμα ανοιχτό! Η υπέροχη μουσική συμπληρώνει κατάλληλα το φαντασμαγορικό αποτέλεσμα. 
Αγαπημένη σκηνή: η Νεϊτίρι μαθαίνει στον Τζέικ πώς να γίνει μέλος της φυλής των Να’Βι.


Η ταινία «Avatar» απευθύνεται στους λάτρεις της φαντασίας και της περιπέτειας. Αν είστε ένας από αυτούς, δείτε την και δε θα απογοητευτείτε! 
Α. Αναστασία, Α2

ON DRACON
Μερικές φορές η αγάπη είναι τρομακτική…
Ρομαντική ταινία φαντασίας, βασισμένη σε έναν ρώσικο μύθο.
Πρωταγωνιστούν: Matvey Lykov, Mariya Poezzhaeva, Stanislav Lyubshin
Σκηνοθεσία: Indar Dzhendubaev

Υπόθεση 
Η Μιροσλάβα ή Μίρα, όπως την αποκαλεί ο πατέρας της, είναι μία Ρωσίδα πριγκίπισσα που ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Ίγκορ, τον γιο ενός δρακοκτόνου, τον οποίο όμως δεν αγαπάει. Στη μέση της γαμήλιας τελετής απάγεται από έναν δράκο και μεταφέρεται στο κάστρο του σε ένα απομακρυσμένο νησί, όπου θα πρέπει να ζήσει μακριά από την οικογένεια και τους φίλους της. Τώρα τα μόνα που έχει είναι ένα πέτρινο κλουβί και η συντροφιά ενός μυστηριώδους νεαρού άντρα που ονομάζεται Αρμάν. Δεν αργεί να ανακαλύψει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ο ίδιος ο δράκος, που μπορεί να πάρει ανθρώπινη μορφή. Η Μίρα τον πείθει να την αφήσει να βγει από το κελί της και αρχίζει να τον γνωρίζει καλύτερα. Σύντομα θα τον ερωτευτεί και θα διχαστεί, καθώς θα κληθεί να πάρει μια δύσκολη απόφαση… Να γυρίσει πίσω στην οικογένειά της και να παντρευτεί τον Ίγκορ ή να ακολουθήσει την καρδιά της και να μείνει στο νησί με τον Αρμάν; 
Κριτική 
Θαυμάσια ταινία, που συγκινεί, αλλά και προβληματίζει τον θεατή. Η σκηνοθεσία είναι καταπληκτική, ενώ τα ειδικά εφέ (που αφορούν κυρίως τον δράκο) κάνουν την ταινία αυτή ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Η ερμηνεία των ηθοποιών μας οδηγεί σε έναν παραμυθένιο κόσμο, ενώ την τελική πινελιά αποτελεί η μουσική, που συμπληρώνει τέλεια την εικόνα.
Αγαπημένη σκηνή: ο Αρμάν πέφτει από έναν βράχο για να αυτοκτονήσει, από τη λύπη του που έχασε τη Μίρα.
Καλύτερο τραγούδι: αυτό που λέει η Μίρα για να καλέσει τον δράκο. 


Μια ταινία που σε καλεί να ακολουθείς πάντα την καρδιά σου και που θα αρέσει σε όσους, μικρότερους ή μεγαλύτερους, γοητεύονται ακόμα από τα παραμύθια!
Π. Ραφαέλα, Α4

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ
Οι ερωτικές επιστολές θα αλλάξουν τα πάντα!
Νεανική αισθηματική ταινία.
Πρωταγωνιστούν: Lana Condor, Noah Centineo, Janel Parrish, Anna Cathcart, Εmilija Baranac
Σκηνοθεσία: Susan Johnson

Υπόθεση 
H υπόθεση της ταινίας αφορά τη συναισθηματική ζωή της Lara Jean, μιας δεκαεξάχρονης μαθήτριας λυκείου που αγαπάει να διαβάζει ρομαντικά βιβλία, αλλά βρίσκει πολύ δύσκολο να μιλήσει σε κάποιο αγόρι που της αρέσει (γι’ αυτό και κάθε φορά που ερωτευόταν κάποιον έγραφε ένα γράμμα για εκείνον, που τελικά δεν έστελνε ποτέ). Όταν όμως η μικρή αδελφή της θα στείλει κρυφά τα γράμματα, η Lara Jean αναγκάζεται να δώσει εξηγήσεις. Για να βγει από τη δύσκολη θέση, «κατασκευάζει» μια ψεύτικη σχέση με τον Peter και αυτό πυροδοτεί μια σειρά περιπετειών κωμικοτραγικού χαρακτήρα.
Κριτική 
Ένα μοντέρνο εφηβικό ρομάντζο, που αποδίδει με ειλικρίνεια τον συναισθηματικό κόσμο των εφήβων. Οι πρωταγωνιστές είναι φωτογενείς, ταλαντούχοι και με τρομερή χημεία μεταξύ τους. Θα τους λατρέψετε!
Αγαπημένη σκηνή: η Lara Jean και ο Peter συνειδητοποιούν πως θέλουν να είναι ένα πραγματικό ζευγάρι!


Η ταινία «Προς όλα τα αγόρια που αγάπησα» θα «μιλήσει» σίγουρα στις ευαίσθητες ρομαντικές ψυχές…
Γ. Ελισάβετ, Α2 - Τ. Δήμητρα, Α4 

XACHIKO: Η ιστορία ενός σκύλου
Πιστός για πάντα…
Δραματική ταινία, βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία. 
Πρωταγωνιστούν: Richard Gere, Joan Allen, Cary-Hiroyuki Tagawa
Σκηνοθεσία: Lasse Hallström

Υπόθεση 
Ο Πάρκερ Γουίλσον διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Τόκιο και ζει στα περίχωρα της πόλης, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί το τρένο για τις μετακινήσεις του. Μια μέρα, γυρίζοντας από τη δουλειά του, βρίσκει μόνο και χαμένο στον σταθμό των τρένων ένα όμορφο σκυλάκι. Αμέσως το παίρνει υπό την προστασία του και, αφού κανένας δεν το αναζητάει, αποφασίζει να το κρατήσει και να το μεγαλώσει. Ο Χάτσικο, όπως τον ονομάζει, γίνεται ο πιο πιστός του σύντροφος! Καθημερινά περπατούν μαζί μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της Σιμπούγια, από όπου ο καθηγητής παίρνει το τρένο για να πάει στο πανεπιστήμιο. Ο σκύλος επιστρέφει στο σπίτι και το απόγευμα ξαναγυρίζει στον σταθμό και περιμένει να επιστρέψει το αφεντικό του. Ώσπου κάποια μέρα ο Πάρκερ δεν κατεβαίνει από το τρένο, όπως πάντα… Ο Χάτσικο όμως εξακολουθεί να πηγαίνει στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου τον περίμενε κάθε μέρα για τα επόμενα 9 χρόνια. Μπορεί ο Πάρκερ να χάθηκε, όχι όμως και η αφοσίωση του Χάτσικο σ’ αυτόν!
Κριτική 
Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία καταφέρνει να συγκινήσει βαθιά κάθε θεατή. Όλοι οι ηθοποιοί είναι πολύ καλοί στους ρόλους τους, αλλά ειδικά ο «Χάτσικο» είναι καταπληκτικός. Είναι τόσο εκφραστικός! Η ιστορία του προβάλλει τον βαθύ και ιδιαίτερο δεσμό που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στον άνθρωπο και το ζώο που φροντίζει, το οποίο ανταποδίδει την αγάπη και την αφοσίωση στο πολλαπλάσιο!
Αγαπημένη σκηνή: ο Χάτσικο υποδέχεται τον Πάρκερ που γυρνά από το πανεπιστήμιο. Σ’ αυτή τη σκηνή φαίνεται στην έκφραση και στα μάτια του σκύλου η αληθινή αγάπη που έχει για το αφεντικό του.


Μια ταινία που αξίζει να παρακολουθήσετε όλοι. Θα σας κερδίσει από το πρώτο λεπτό!
Α. Ευδοκία, Α2

ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ – Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ
Όλα θα κριθούν στο τέλος…
Ηπερηρωική περιπέτεια δράσης και επιστημονικής φαντασίας.
Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson
Σκηνοθεσία: Anthony Russo, Joe Russo

Υπόθεση 
Οι Εκδικητές ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο και προσπαθούν να αποτρέψουν έναν υπεράνθρωπο, τον Τιτάνα Θάνος, από το να καταστρέψει το σύμπαν. Πρέπει λοιπόν να συγκεντρώσουν τους έξι πολύτιμους λίθους της αιωνιότητας πριν από τον Θάνος, ώστε να αποτρέψουν την καταστροφή. Η τελική αναμέτρηση για το μέλλον του κόσμου δεν είναι μακριά…
Κριτική 
Ο επίλογος των Εκδικητών είναι μια χορταστική τρίωρη περιπέτεια, που καθηλώνει τον θεατή. Τα εφέ είναι συναρπαστικά, η σκηνοθεσία εντυπωσιακή και η μουσική όσο επιβλητική χρειάζεται! Χιούμορ, δράση, ένταση, αγωνία, αλλά και συγκίνηση… Τι άλλο θέλετε;
Ειδικά οι fun του σύμπαντος της Μarvel είναι βέβαιο πως θα λατρέψουν την ταινία!
Τ. Πέτρος, Α4

Η ΑΡΠΑΓΗ (ΤΑΚΕΝ)
«Αν αφήσεις την κόρη μου τώρα, θα το λήξουμε εδώ. Αλλιώς θα σε ψάξω, θα σε βρω και θα σε σκοτώσω!»
Καθαρόαιμη ταινία δράσης.
Πρωταγωνιστούν: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen
Σκηνοθεσία: Pierre Morel

Υπόθεση 
Όταν η δεκαεπτάχρονη κόρη του Μπράιαν, ενός πρώην μυστικού πράκτορα, θα απαχθεί από ένα κύκλωμα εμπορίου λευκής σαρκός ενώ βρίσκεται για διακοπές στο Παρίσι, εκείνος δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Ο Μπράιαν θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του και θα «πατήσει επί πτωμάτων» (μεταφορικά και κυριολεκτικά) για να σώσει την κόρη του από τα νύχια των σωματεμπόρων.
Κριτική 
Καταιγιστική, ασταμάτητη δράση, γρήγοροι ρυθμοί και αδρεναλίνη στο κόκκινο χαρακτηρίζουν την ταινία! Ο Liam Neeson δίνει μια δυνατή ερμηνεία στον ρόλο του πατέρα που αγωνίζεται για τη ζωή του παιδιού του.
Όσοι αγαπάτε τη δράση και την περιπέτεια μη χάσετε μια από τις καλύτερες ταινίες του είδους!
Π. Δημήτρης, Α4

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
Μην ανοίξεις τα μάτια!
Συνδυασμός θρίλερ και επιστημονικής φαντασίας.
Πρωταγωνιστούν: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich, Sarah Paulson
Σκηνοθεσία: Susanne Bier

Υπόθεση 
Ο κόσμος μας έχει διαλυθεί, καθώς ξαφνικά πολλοί άνθρωποι αυτοκτονούν, κάτι που σπέρνει την αγωνία και τον πανικό. Αρχικά, βρισκόμαστε σε ένα σπίτι, όπου έχουν βρει καταφύγιο εννιά άνθρωποι. Μια από αυτούς είναι η Μάλορι, η πρωταγωνίστρια της ταινίας. Μέσα από flash backs θα δούμε πώς ξεκίνησε η τρομερή απειλή για την ανθρωπότητα και τι έχει κάνει η ηρωίδα για να επιβιώσει. 
Σύντομα όμως οι εννιά επιζώντες θα γίνουν τρεις, η Μάλορι, το παιδί της και το παιδί μιας άλλης γυναίκας που ήταν κι αυτή στο σπίτι, αλλά δεν τα κατάφερε. Τώρα, για να παραμείνουν ζωντανοί, πρέπει να κάνουν ένα μεγάλο και επικίνδυνο ταξίδι. Η Μάλορι τονίζει στα δυο παιδιά πως ό,τι και να γίνει, δεν πρέπει ποτέ και για κανέναν λόγο να λύσουν το ύφασμα που καλύπτει τα μάτια τους. Έτσι, ξεκινάνε το δύσκολο ταξίδι στο ποτάμι με τα μάτια κλειστά...
Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να αυτοκτονούν; Και τι είναι αυτό που δεν πρέπει να δουν;
Κριτική 
Στην ταινία δεν υπάρχει γραμμική κίνηση του χρόνου. Ανάλογα με τον σκοπό που εξυπηρετεί η κάθε σκηνή, υπάρχει μετάβαση από το παρόν στο παρελθόν και το αντίστροφο. Αυτό τραβάει την προσοχή του θεατή, ενώ οι συνεχείς ανατροπές κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του, καθώς αγωνιά για τη συνέχεια και για την τύχη των ηρώων. Η ταινία δε βασίζεται στα ειδικά εφέ για να μας τρομάξει - χαρακτηριστικό είναι ότι δε βλέπουμε ποτέ τη μορφή που οδηγεί τους ανθρώπους στην αυτοκτονία, παρά μόνο την επίδρασή της. Μια έκθεση των ματιών, αλλαγή στο χρώμα τους και μετά το τέλος… Οι ηθοποιοί μοιάζουν να ζουν πραγματικά τους ρόλους τους, ενώ και η μουσική επένδυση είναι απόλυτα κατάλληλη για το ύφος της ταινίας. 
Αγαπημένη σκηνή: κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ένας ξένος εισβάλλει στη βάρκα και προσπαθεί να βγάλει τις κορδέλες από τα πρόσωπα της Μάλορι και των παιδιών. Εκείνη τη στιγμή η Μάλορι φωνάζει στα παιδιά να κρατήσουν σφιχτά τα μάτια τους κλειστά, ενώ αυτή θα παλέψει με τον άγνωστο!


Μια ταινία που θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μην τη δείτε να δεν έχετε «γερό στομάχι»! 
Χ. Δέσποινα, Α4

THE GREATEST SHOWMAN
Ας ξεκινήσει το σόου!
Βιογραφική ταινία με τη μορφή μιούζικαλ. Συνδυάζει κωμωδία, δράμα και περιπέτεια.
Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya, Rebecca Ferguson
Σκηνοθεσία: Michael Gracey

Υπόθεση 
Στην ταινία παρακολουθούμε τη ζωή του Φινέα Μπάρνουμ, ενός ανθρώπου που κυνήγησε τα όνειρα του, κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του και να γίνει ο πρώτος επίσημος «Showman». 
Από παιδί ο φτωχός Μπάρνουμ αγαπάει την κόρη μιας αριστοκρατικής οικογένειας και κάνει κάθε μέρα τη μικρούλα να γελάει. Ξανασυναντιούνται, ενήλικοι πια, ερωτεύονται, παντρεύονται και αποκτούν δυο υπέροχα κοριτσάκια. Η ζωή τους είναι ευτυχισμένη, αλλά όχι πλούσια. Όταν ο Μπαρνουμ χάνει τη θέση που είχε ως υπάλληλος σε ναυτιλιακή εταιρεία, του έρχεται η ιδέα να στήσει ένα σόου διαφορετικό από κάθε άλλο. Έτσι, οραματίζεται ένα υπρθέαμα όπου θα έβρισκαν θέση διάφοροι παράξενοι άνθρωποι με κάποιο ξεχωριστό ταλέντο, στους οποίους κανείς δεν είχε δώσει μια ευκαιρία να το αναδείξουν. Με το περίφημο τσίρκο του ο Μπάρνουμ θα γοητεύσει το κοινό, θα πλουτίσει και θα φτάσει στα σαλόνια της αριστοκρατίας της Νέας Υόρκης, ακόμα και στο παλάτι της βασίλισσας της Αγγλίας, ξεπερνώντας κάθε αντιξοότητα!
Κριτική 
Ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ, που όμως περνάει κι ένα σημαντικό μήνυμα, αφού μας προτρέπει να μην παρατάμε τα όνειρά μας, αλλά να προσπαθούμε πάντα για να τα κάνουμε πραγματικότητα. Τόσο τα χορευτικά όσο και η μουσική είναι θαυμάσια! Οι ερμηνείες, αλλά και οι φωνητικές ικανότητες των ηθοποιών πραγματικά εντυπωσιάζουν. 
Είναι σίγουρο πως την ταινία θα την απολαύσουν όλοι στην οικογένεια. Απλά αφεθείτε στη μαγεία του σόου!
Γ. Χριστίνα - Ζ. Νικόλας, Α2

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Μην αφήσεις την οργή να καθορίσει τη ζωή σου!
Κοινωνική δραματική ταινία.
Πρωταγωνιστούν: Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D'Angelo, Elliott Gould
Σκηνοθεσία: Tony Kaye

Υπόθεση 
Ο Ντάνι πρέπει να γράψει μια εργασία για το μάθημα της ιστορίας, με θέμα τις περιστάσεις που οδήγησαν στη φυλακή τον μεγαλύτερο αδερφό του Ντέρεκ, τον πρώην αρχηγό ενός τοπικού κινήματος νεοναζί. Μέσα από το κείμενο της εργασίας πληροφορούμαστε τα γεγονότα που καθόρισαν τη συμπεριφορά του Ντέρεκ. Η δολοφονία του πατέρα του από έναν έγχρωμο άνδρα τον οδήγησε σε μια φιλοσοφία μίσους και ρατσισμού. Τελικά κατέληξε στη φυλακή, με ποινή τριών ετών για ανθρωποκτονία. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του όμως έχει αποστασιοποιηθεί από την προηγούμενη ιδεολογία του, διαβάζει βιβλία και αλλάζει την άποψή του για τη ζωή. Έτσι, βγαίνει από τη φυλακή άλλος άνθρωπος. Όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι του, ο Ντέρεκ βλέπει πως ο Ντάνι, που έχει σαν είδωλό του τον μεγαλύτερο αδελφό του, έχει υιοθετήσει τις ρατσιστικές ιδέες που ασπαζόταν ο ίδιος στο παρελθόν… 
Θα καταφέρει ο Ντέρεκ να σώσει τον αδερφό του ή είναι πλέον αργά και η οικογένειά του θα πληρώσει με το ίδιο νόμισμα;
Κριτική 
Μια ταινία - γροθιά στο στομάχι για το φαινόμενο της ανόδου του νεοναζισμού και τις συνέπειές του σε οικογενειακό και προσωπικό επίπεδο. Αν και η ταινία γυρίστηκε το 1998, είναι δυστυχώς τραγικά επίκαιρη στις μέρες μας… Ο ρεαλισμός της ταινίας συγκλονίζει και προβληματίζει τον θεατή, ενώ και οι ερμηνείες του Edward Norton και του Edward Furlong στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι άψογες.
Λόγω κάποιων ιδιαίτερα βίαιων και σκληρών σκηνών, η ταινία δεν είναι κατάλληλη για μικρές ηλικίες. Ωστόσο, θα πρότεινα να τη δουν όλοι, και ιδιαίτερα αυτοί που αντιμετωπίζουν με εχθρότητα το διαφορετικό…
Κ. Κώστας, Α2

ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ 
Μην μπείτε στο νερό! 
Θρίλερ δράσης, βραβευμένο με 3 Όσκαρ (καλύτερου ήχου, παραγωγής και μουσικού θέματος). 
Πρωταγωνιστούν: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss 
Σκηνοθεσία: Steven Spielberg 

Υπόθεση 
Σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, το Amity, ένα νεαρό κορίτσι δέχεται επίθεση από έναν τεράστιο λευκό καρχαρία. Αν και ο αρχηγός της αστυνομίας επιμένει να κλείσουν οι παραλίες, ο δήμαρχος αρνείται, με το επιχείρημα πως πρέπει να μείνουν ανοιχτές, για να μην πληγεί ο τουρισμός. Μάλιστα, θα πάει ο ίδιος στην παραλία στις 4 Ιουλίου (ημέρα της εθνικής εορτής των Αμερικανών), για να παρακινήσει τον κόσμο να βουτήξει. Ο κόσμος θα τον ακούσει και… θα επακολουθήσει το χάος και η καταστροφή! Έτσι, ο αρχηγός της αστυνομίας αναλαμβάνει την επικίνδυνη αποστολή να βρει και εξολοθρεύσει τον τρομερό καρχαρία, με τη βοήθεια ενός υδροβιολόγου και ενός επαγγελματία κυνηγιού καρχαριών… 
Κριτική 
Αξεπέραστη στο είδος της ταινία, η πιο διάσημη θαλασσινή περιπέτεια όλων των εποχών και το πρώτο blockbuster στην ιστορία του σινεμά! Ο σκηνοθέτης πραγματικά παίζει με τα νεύρα του θεατή και με τον φόβο του για το άγνωστο, καθώς ο καρχαρίας δεν εμφανίζεται παρά μόνο μετά την πρώτη ώρα της ταινίας. Η αγωνία κλιμακώνεται σταδιακά, για να φτάσει στο αποκορύφωμά της στην τελική αναμέτρηση! Απόλυτα ταιριαστό και το οσκαρικό μουσικό θέμα, σκοτεινό και αγωνιώδες. Όσο για τα ειδικά εφέ… τα σημερινά είναι σίγουρα πιο προηγμένα, αλλά μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ένιωσαν οι θεατές που είδαν την ταινία το καλοκαίρι του 1975; 
Μη σας προβληματίσει το ότι η ταινία είναι παλιά, δείτε την και δε θα χάσετε! 
Σ. Ευγενία, Α4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.