Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Κόμικς και διατροφή

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τη διατροφή, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου παρουσιάζουν και σχολιάζουν με χιούμορ τις διατροφικές προτιμήσεις που έχουν αγαπημένοι ήρωες κόμικς!
Ο Οβελίξ και τα αγιογούρουνα


Η τεράστια όρεξη του Οβελίξ για αγριογούρουνα ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία, όταν έπεσε στη χύτρα με τον μαγικό ζωμό.


Μεγαλώνοντας, άρχισε να κυνηγάει ο ίδιος τα αγριογούρουνά του, παρέα με τον πολύ καλό του φίλο Αστερίξ.


Το καλύτερο του Οβελίξ πάντως ήταν τα συμπόσια, κι αυτό γιατί πάντα συνοδεύονταν από καλοψημένα αγριογούρουνα. Ευτυχώς για τον Οβελίξ, τα συμπόσια ήταν πολλά, αφού το Γαλατικό χωριό νικούσε συνέχεια τους Ρωμαίους!


Αλλά και σε κάθε ταξίδι που πήγαινε με τον κολλητό του Αστερίξ δεν παρέλειπε να κάνει κάποιο διάλειμμα σε μια παραδοσιακή ταβέρνα και να γευτεί (περισσότερα από ένα, εννοείται!) ψητά αγριογούρουνα…


Η μεγάλη όρεξη του Οβελίξ για τα αγριογούρουνα συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται μέχρι να τελειώσουν τα αγριογούρουνα στο δάσος δίπλα από το χωριό των ανυπότακτων Γαλατών.


Αν και… ακόμα και τότε αμφιβάλλω για το αν θα παρατήσει το κυνήγι ή θα πάει στο επόμενο δάσος, βρίσκοντας άλλα αγριογούρουνα!


Πάντως τα αγριογούρουνα δε νομίζω να χαίρονται ιδιαίτερα που κυκλοφορεί ελεύθερος ένας κατά συρροή δολοφόνος τους!


Π. Ραφαέλα, Α4

Τα ανεκπλήρωτα διατροφικά όνειρα των ηρώων κινουμένων σχεδίων και κόμικς
Πολλοί ήρωες κινουμένων σχεδίων και κόμικς λατρεύουν κάποιο συγκεκριμένο φαγητό, με το οποίο τους έχουμε συνδέσει.
Ο Ποπάϋ με το σπανάκι του…


Ο Μπαγκς Μπάνι με το καρότο του…


Ο Γκάρφιλντ με τα λαζάνια του…


Ο Σεραφίνο με το κοτόπουλο του…


αλλά και ο λιχούδης Γουίνι με το μέλι του. 


Όμως, υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι προσπαθούν πολύ να φάνε την αγαπημένη τους τροφή, χωρίς να το καταφέρνουν. Συγκεκριμένα, τρεις ήρωες που ποτέ δεν εκπλήρωσαν τα διατροφικά τους όνειρα δεν είναι άλλοι από… τα τρία διάσημα γατιά: τον Τομ, τον Σιλβέστερ και την Ψιψινέλ!
Ο πρώτος μας σταρ: ο Τομ


Ο πονηρός γάτος Τομ, αλλά και το χαριτωμένο ποντικάκι Τζέρι, αγαπήθηκαν από το κοινό και «μπήκαν» σε εκατομμύρια σπίτια. Το ασταμάτητο κυνηγητό τους συχνά μετέτρεπε το σπίτι σε πεδίο μάχης. Αυτό όμως που μας νοιάζει είναι ότι ο Τομ εν τέλει δεν μπόρεσε να φάει τον Τζέρι, αν και δε σταμάτησε ποτέ να το επιδιώκει… 


Ο δεύτερός μας σταρ: ο Σιλβέστερ


Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον Σιλβέστερ, που πρωταγωνίστησε στη σειρά The Baby Looney Tunes, αλλά και στη σειρά Sylvester and Tweety. Ο Σιλβεστερ ήθελε πάση θυσία να φάει το αξιαγάπητο καναρίνι Τουίτι, ενώ ο Τουίτι ήθελε να απαλλαχθεί από τον Σιλβέστερ. Τι κι αν έκανε κάθε είδους προσπάθειες, τι κι αν έφαγε τα μούτρα του εκατοντάδες φορές, τι κι αν κόντεψε να γκρεμίσει το σπίτι, ούτε αυτός ο γάτος κατάφερε να δοκιμάσει το αγαπημένο του «μεζεδάκι»!


Και η τελευταία μας σταρ: η Ψιψινέλ


Όλοι ξέρουμε τα «Στρουμφάκια»! Η Ψιψινέλ λοιπόν είναι η γάτα του πανίσχυρου μάγου Δρακουμέλ, που θέλει να πιάσει τα μικροσκοπικά μπλε πλασματάκια. Είναι ένας από τους πιο αστείους ήρωες της σειράς, αφού κάνει αρκετές γκάφες, όπως και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να τσακώσει τα στρουμφάκια. Πολύ θα ήθελε, όπως και το αφεντικό της, να τα ρίξει στη χύτρα ή να τα κάνει γιαχνί με πατάτες, αλλά πού…

Γ. Γιώργος, Α2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.